PROJEKT KANTRIDA

LOKACIJA

Kantrida, Rijeka

NARUČITELJ

Strabag d.o.o.

ZAVRŠETAK

Lipanj 2017

INVESTITOR

Viking d.o.o.

O PROJEKTU

Projektu tvrtke Viking d.o.o, pridonijeli smo izvedbom sustava upravljanja. U stanove smo ugradili “pametne” sustave upravljanja grijanjem/hlađenjem, alarmom, te roletama. Ugrađeni sustav korisnik u bilo kojem trenutku može proširiti i na rasvjetu, multimediju i drugo.

Homelect d.o.o je dobio čast prošle godine sudjelovati u projektu luksuznih stanova Kantrida, gdje se izvodilo pametno upravljanje stanovima. Stanovi su opremljeni SCHÜCO aluminijskom stolarijom, aluminijskim roletama na struju, podnim centralnim etažnim grijanjem s mogućnošću upravljanja temperaturom svake sobe zasebno, DAIKIN sustavima hlađenja, alarmnim sustavom itd. Upravljanje grijanjem, hlađenjem te roletama je omogućeno putem automatiziranog sustava Fibaro (tablet/mobitel).

Kao centralna jedinica (mozak pametnog sustava u svakom stanu) je Fibaro HCL jedinica (Home center lite). Izvršni uređaji za upravljanje roletama su Fibaro Roller Shutter moduli, dok je u sustavu podnog grijanja korištena kombinacija Danfoss termostata s relejima Fibaro Double Relay Switch za aktuatore ventila podnog grijanja. Za kontrolu klima uređaja, sustava hlađenja su rabljeni Z-Wave to IR pretvornici spojeni na centralnu Fibaro jedinicu HCL. Upravljanje cjelokupnim sustavom jednog stana je moguće preko mobitela, tableta i lokalno na termostate i prekidače.

Ovom objavom zahvaljujemo svim suradnicima (Strabag, Viking, ESA) na projektu koji su omogućili da izvođenje prođe bez problema, u roku i na zadovoljstvo svih korisnika.

U galeriji možete pogledati slike objekata po završetku projekta.

INFORMACIJE

Sustav je wireless modularan te svaki korisnik može sam nadograditi sustav sukladno željama. Sustav funkcionira tako da se uz pomoć modula, koji su ugrađeniu stanovima, može upravljati svim svojim stanom. Potpuno upravljanje obavlja se putem aplikacije na mobitelu, tabletu ili kompjuteru. Navedeni sustavi kontinuirano prilagođavaju snagu hlađenja i grijanja ne bi li se postigla željena temperatura prostorije uz maksimalnu udobnost i ekonomičnost, smanjujući potrošnju energije za cca 30% u usporedbi s tradicionalnim sustavima na uključivanje/isključivanje.

  • Pametni sustavi upravljanja grijanjem i hlađenjem.
  • Upravljanje roletama
  • Protuprovalni sustav

GALERIJA

HOMELECT D.O.O.

Jedinstvena i dinamična tvrtka na području kućne automatike i elektro inženjeringa, specijalizirana za pametno upravljanje objektima.

USLUGE

Savjetovanje i projekt menadžment
Projektiranje
Ugradnja
Programiranje i konfiguracija
Prodaja

4 + 4 = ?

PODACI

Homelect d.o.o.
Telefon: +385 (97) 7887 896
Mail: info@homelect.hr
Adresa: Setinje 2, Ivanić Grad 10310
OIB: 85567033632

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

                             

NAJNOVIJI PROJEKTI

Copyright – Homelect d.o.o. 2021